Dolgu
Dolgu Nedir?
Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.
Dolgu Nasıl Etkili Olur?
Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Bazı dolgu maddeleri geçici olmalarına rağmen, cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir.
Yüzde Ne Amaçla, Hangi Bölgelere Dolgu Uygulanabilir?
· Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
· Nazolabial olukları (burun kenarından ağız köşesine doğru inen çizgiler) düzeltmek
· Gözaltındaki çökme ve morlukları gidermek
· Yüzdeki sarkmanın giderilmesi için noktasal uygulama
· Ağız kenarlarındaki sarkma çizgilerini azaltmak
· Çene ve çene hattını belirginleştirmek
· Dudak şekillendirmek ve dolgunlaştırmak
· Dudak etrafındaki kırışıklıkları yok etmek
· Kaşa şekil vermek
· Burunda küçük şekil bozukluklarını gidermek ve burun ucunu kaldırmak
· Kaş arasındaki çizgileri azaltmak
· Akne ve yara izlerinin gidermek
Dolgu Enjeksiyonu Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Uygulama sırasında oluşabilecek morarma riskini artırabildikleri için, işlemden 5-7 gün öncesinde ağrı kesiciler, aspirin, kan sulandırıcı diğer ilaçlar, yeşil çay, gingko biloba, sarımsak, ginseng, ekinezya gibi bitkilerin kullanılmaması önerilir. Uygulamayı izleyen 4 saat boyunca ağır spor, sert çiğneme hareketleri, konuşma ve gülme önerilmez. Uygulama yapılan bölgeye sert masaj yapılmamalıdır. Uygulama sonrası oluşan kızarıklık ve şişlik tamamen geçene kadar bu bölgeyi aşırı sıcak (sauna, güneşlenme) veya aşırı soğuğa karşı korumalısınız.